SAVE THE RHINOS

”Glädjande minskning av tjuvskjutna noshörningar i Sydafrika” – enligt ett pressmeddelande från WWF 2020-02-04.

Sådana här nyheter gör mig alltid hoppfull, nu får vi hoppas att antalet djur ökar och att det onödiga dödandet når en nolltolerans.

TJUVJAKT
Det är fortfarande fruktansvärda siffror när man ser på antalet noshörningar som dödas varje år – enbart för deras horn som används till bland annat potensmedel. Jag. Blir. Så. Arg!!!! Det finns bara ca 5 000 spetsnoshörningar kvar i hela Afrika jämfört med de 100 000-tals som fanns förr i världen. I Kenya har de stramat åt tjuvjakten hårt, förra året dödades ”bara” fyra stycken av de 770 spetsnoshörningarna som finns kvar.

SAFARI GOOD VS BAD
Det råder delade meningar om huruvida safariturer är bra eller dåligt för djuren, jag är av den åsikten att det skyddar djuren mer än skadar i många fall, jag hoppas i de flesta fall. Men det borde nog styras hårdare angående hur många bilar sm får vara inne i parkerna samtidigt. Jag har hört skräckhistorier om Ngorongoro i Tanzania. Något jag inte upplevde alls när jag var där då vi var i princip själva, detta var 2015. Dock såg jag bara skymten av en endaste noshörning vilket är ett bevis på hur få det finns kvar.

Resedagbok från min resa genom Afrika, från Zimbabwe till Kenya: https://worldbytina.se/2015/12/01/mother-africa/

 


När vår bil körde fast i Masai Mara, Kenya, 2015. Vi kom inte loss och alla 20-ish fick knö ihop sig i bilen bakom för att hinna ut ur parken innan skymning…

 

Den vackra svartvita bilden är fotad av Jean Wimmerlin i Krugerparken, Sydafrika, unsplash.com.

One thought on “SAVE THE RHINOS

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.