ITALY | BASSANO DEL GRAPPA

Bassano del Grappa. Den lilla staden Bassano del Grappa ligger en dryg timme från Venedig. En stad som jag nog aldrig skulle komma på tanken att besöka om det inte var för att dom var värdar för dansfestivalen Spring Forward. En festival med fokus på Contemporary Dance. 15 föreställningar på tre dagar. Intensivt!

Men oj vilken vacker stad, definitivt en av de vackraste jag besökt! Himlen var magisk, alperna var förtrollande, floden var vacker och de gamla byggnaderna var så fascinerande. Jag hoppas verkligen jag får chansen att åka dit igen. Åker man till Venedig kan jag varmt rekommendera att ta en avstickare hit om man söker efter klassiska italienska gränder med gula hus och alperna som bakgrund.

Fredag. Berlin. Venedig. Bassano. Hotell Palladio. Stort rum, gigantisk säng. 4 föreställningar. Invigning, skumpa & mingel. Öl. Italiensk buffe. Vin. Varmt. 37 grader.

Lördag. Hotellfrukost. Utforskning stan. Marknadsshopping. Ölhäng. Provsmakning av äkta italienska macarons. Besök på ett grappa distilleri. Canneloni med spenat. 7 föreställningar. Buffe med Italienska specialitéer och vin. Spritzer-häng på en trevlig utomhusbar.

Söndag. Fotopromenad efter frukost. River Brenta. Ölstopp. Butik-strosande. Pizza. Ölstopp 2. Attack av italienskt regn, blixtar & åska. 4 föreställningar. Världsgod vitchoklad med citronsmak-glass. Avslutningsmiddag tillsammans med alla festivaldeltagarna.

Måndag. Vaknade tidigt, fotopromenad i gryningen. Vackra alper, strålande sol och porlande flod. Långfrukost på hotellet. En sista promenad genom stan innan taxi till flygplatsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.