MOROCCO | TODRA GORGE

TODRA GORGE – Moroccan Grand Canyon

The road of 1000 kasbahs. Efter kamel-äventyret i Sahara packade vi åter in oss i vår minibuss för att åka till Marockos Grand Canyon – gigantiska klippor som tornar upp sig i en klyfta, någonstans i Atlasbergen. På vägen dit stannade vi i en fossil-fabrik i Erfoud, köpte souvenir-presenter. Hur coolt är det inte att få ett  minne som är upp mot 600 miljoner år gammalt. Rätt coolt skulle jag säga. Förutom fossil-shoppingen stannade vi för fotostopp, lunchstopp, vattenstopp och kaffestopp. Vägen gick förbi byar av kasbahs, inte för inte vägen kallas ”the road of 1000 kasbahs”, höga berg och röda klippor.

Innan vi kom fram till vårt hotell för natten blev vi avsläppta en bra bit innan – för att gå en 2-timmars promenad. Promenaden gick längst med en dal med en flod, skog, hus, ruiner, en kissande hund och skogsarbetare med släggor (kunde inte låta bli att börja nynna på snövit-dvärgarnas låt – hey ho hey ho…). Efter promenaden checkade vi in på Kasbah Les Roches – ett hotell som bara hade ström några timmar om dygnet, intressant upplevelse att försöka gå på toa mitt i bäcksvarta natten utan att riktigt komma ihåg hur rummet såg ut. Jag gick in i väggen.

Todra Gorge kvalar definitivt in på listan över coola platser att besöka! Nästa anhalt på resan är en ännu coolare plats – en väldigt berömd filminspelningsplats för bland annat Game of Thrones…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.