MOROCCO | AIT BEN HADDOU

AIT BEN HADDOU – Welcome to Moroccywood

Efter frukost och ett besök i ett Womens Cooperative för handarbete, främst mattor innan vi åkte vi vidare på vår resa, mot Ourzazate, Marockos Hollywood och den kända filminspelningsplatsen Ait Ben Haddou. Här har många filmer och serier spelats in. De kanske allra mest kända är bland annat Gladiator, Cleopatra – men framförallt Game of Thrones. Detta är platsen där Daenerys Targaryen befriar alla slavar och får namnet “mother”.

Innan vi kom fram till slutmålet för dagen stannade vi som vanligt och och gjorde massa spännande saker längst med vägen, vi åt bland annat supergod kefta (köttbullar med ägg kokta i lergryta) och pratade med katter, besökte en silverbutik – wow – som att stiga in i ett skattkista, och ett berber pharmacy – eller ja hälsokostbutik som vi skulle kallat det. Där köpte jag produkter med arganolja, marockanska kryddor,  naturlig parfym och traditionell kajal av kol.

Vi kom fram till hotellet (som var mer som en liten by med butiker och restauranger på området) ganska sent på kvällen. Samlade ihop party-gänget och skålade i lokala Flag-ölen och rödvin, åt middag och sen skålade vi lite till och fyllde vår guide med grogg.  På morgonen (något slitna efter gårdagen) vandrade vi uppför Ait Ben Haddou som är en bebyggd kulle kan man säga, från 1000-talet. Vet inte exakt när folk slutade bo där, men nu verkade det mest som det enbart användes som filminspelningsplats med några få turistbutiker. Rekvisita från olika filmer fanns fortfarande kvar lite här och var och från toppen var det en riktigt cool utsikt över landskapet. Jag låter bilderna berätta resten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.