CAMBODIA | SIEM REAP

From Bangkok to Cambodia by bus

Bus & border. Tidigt på juldagens morgon hoppade vi på en buss som skulle ta oss över gränsen från Thailand till Kambodja. Efter tre timmar av Thailändsk motorväg kombinerad med landsbygd följt av fyra timmars gränskontrollskrångel där korrupta gränspoliser hade sålt våra passuppgifter och försökte lura oss på pengar. Men nej, vi lät dom inte vinna utan stod snällt i kö den tid som krävdes för att få komma igenom, utan någon extra hitta-på-kostnad. Det handlade visserligen bara om 6 dollar, men det är en principsak. Väl på andra sidan gränsen stod en ny buss och väntade på oss, redo att ta oss till Kambodjas näst största stad Siem Reap. Vägen dit tog drygt 4 timmar inklusive ett stopp på en restaurang mitt ute i ingenstans som kryllade av insekter. Toaletten var som ett zoo.

Siem Reap var en fantastisk stad, skön feeling trots att det är Kambodjas just nu snabbt växande stad, både befolkning och turism. Anledningen är med stor sannolikhet att den ligger i anslutning till den berömda ruinstaden Angkor. Trots det väljer dom flesta turister (med pengar) att flyga dit, bo på något av stadens alla lyxhotell, besöka Angkor och sen flyga vidare igen. Jag kan verkligen rekommendera att hänga några dagar i staden, som sagt, skön feeling. På kvällarna hänger man på Nightmarket och Pubstreet – på bekvämt avstånd från varandra. Och det bästa av allt, vi hittade ett ställe där ölen kostade 50 cent (mindre än 4 kronor!). Beer heaven. Det resulterade i ganska dimmiga kvällar med bland annat Filippinsk hårdrock och en nattklubb med skateboardramp på taket (hur vi kom dit tänker jag inte gå in närmare på, men dagen efter visade det sig att vi åkt runt halva staden med tuktuk när vi upptäckte att den låg typ 50 meter bort haha). Hann även med en tydligen ganska högljudd hotellfest, jag och mina två partners in crime satt lugnt och stilla och pimplade öl – sen dundrade det in tre 20-någonting svenska killar och vände upp och ner på stället. Typ så. Det kan ha varit en flaska whisky inblandad också.

Angelina Jolie & Maria Montazami. Förutom en massa galna partykvällar körde vi poolhäng på dagarna, följde guidebokens tips till suveräna restauranger, shoppade på nattmarknaden, fick en gratis drink av Angelina Jolie, kollade in stadens helt hysteriska juldekorationer, i december sparar man då inte in på el det är ett som är säkert. När vi var klara med Siem Reap hoppade vi åter på en buss, pimpad av Maria Montazami, tofsar och bling bling i lila och guld. Åtta timmar av bumpy dusty road stod på agendan – mot beachen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.