CAMBODIA | SIHANOUKVILLE

BEACH HANGOUT & HAPPY NYE 2016

To the ocean. Efter några dagar i Siem Reap och en övernattning i Kambodjas huvudstad Phnom Penh (kommer tillbaka dit senare under resan) begav vi oss till kusten, närmare bestämt till Sihanoukville – kan man inte uttala det korrekt går det lika bra att säga sickalurven, enligt en av mina nyfunna resepolare. En av landets främsta orter för sol & bad. Folk förklarar det lite som att komma till Phuket – fast för 20 år sedan.

Resan från Phnom Pehn tog typ 4 timmar med buss. Checkade in på Beach Road Hotel – som jag verkligen kan rekommendera, mitt i city, bra rum, bra restaurang, trevlig personal – och framförallt – pool! Tyvärr blev jag dundermegaförkyld när jag kom hit och en av nätterna spenderades med en förfärlig feberfrossa – tur att apoteket bredvid hade starka australiensiska botemedel. Jag överlevde.

Staden är full av vackra stränder, jag lyckades pricka av tre av dom och en paradisö.

Independence Beach – här tillbringade vi första kvällen, med solnedgång och mat på en svenskägd restaurang med pepparkvarnar från Ikea. Maten var suverän! Man måste äta Fish Amok när man är i Kambodja, landets nationalrätt. Serveras med fördel i en skål flätad av bananblad eller i en kokosnöt. Tasty!

Otres Beach II. En av kvällarna träffade vi en svensk partytjej och hennes brittiska man, vi söp varandra under bordet på ett ställe som helst ville att vi skulle gå därifrån. Men det var inte vår plan. Vi drack tills ölen (och pengarna var slut) – vi gick hem och la oss och dom tog sitt motorfordon – enligt principen fullast kör. Under kvällen lyckades vi få ett bra strandtips, Otres 2 (absolut inte Otres 1). Tipset stämde, det var en suverän strand med ett 10-tal restauranger, några bungalows – men inga försäljare – förutom några massör- och hårborttagarkvinnor. Här hängde vi hela dagen, ölade, fick benen ”vaxade” med sytråd, åt förfärlig lunch (ja den va så förfärlig att jag inte ens vill prata om den), drack solnedgångsöl och hade det sjukt bra. Life´s gooooood.

Koh Rong Samloem. Welcome to paradise. Kan inte tänka mig att spendera nyårsaftons dag på något bättre vis än på en paradisö med turkost vatten och kritvit sand på en strand som så passande hette Lazy Beach. Heaven on earth. Förutom den lilla missen att ölserveringen var stängd på grund av nyårsfestfixande. Men vi överlevde det också, öl fanns på andra sidan ön, bara en liten djungelvandring bort. Vid solnedgång hoppade vi på en båt tillbaka till Sihanoukville – skumpan låg på kylning och nyårsfirandet närmade sig!

Serendipity Beach. Det här var något av det galnaste jag upplevt, nyårsfirande på en strand med 14000 andra raketskjutande firare. Helt galet. Hela himlen fylld av tusentals raketer och thailändska rislampor – khom Loy. Hittade en film på youtube därifrån. Går liksom inte att beskriva med ord. Titta på den. Vi hade lyckats hitta dom två sista skumpaflaskorna i en lite kiosk och fått köpa loss ett gäng plastglas från ett streetfood hak. På tolvslaget skålade vi och försökte att inte få allt för mycket raketstoft och sand i våra glas. Jag var mest rädd att håret skulle börja brinna. Säkerhet var inte prioriterat denna kväll. No one was killed.

Sokha Beach. Något trötta efter gårdagens nyårsfirande drog jag och en resepolare iväg till Sokha beach för att maxa med sol och bad dom sista timmarna innan det var dags att lämna strandlivet och åka tillbaka till huvudstaden Phnom Penh. Ett bra val. Nyårsdagen spenderas bäst sovandes på en strand under skuggan av en palm – med vågor som enda ljud. Nice life.

One thought on “CAMBODIA | SIHANOUKVILLE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.