SWEDEN | NORDENS ARK

NORDENS ARK – på vinterpromenad bland hungriga leoparder, lekfulla tigrar, en skuttande järv och arga vildkatter.

På vägen mellan Lysekil och Smögen, på Åby Säteri i Sotenäs Kommun, Västra Götaland ligger denna fantastiska anläggning. Som är en av få djurparker som jag tycker man ska stötta, vars syfte är att rädda och bevara utrotningshotade djur och INTE främst att tjäna pengar och visa upp djur i bur. Detta görs genom att låta djuren bo i så naturliga miljöer som möjligt, det görs forskning om djurens överlevnadsmöjligheter och de samarbetar med andra parker som arbetar mot samma mål.

Vi hade turen på vår sida just den här dagen, trots bitande kyla fick vi se dom röda pandorna sova högt uppe i trädtopparna, tigrarna leka, vargarna smyga omkring i skogen, en snöleopard söka sig till solljuset, en trött asiatisk vildhund vila i snön, en tokigt skuttande lycklig järv, uppleva matningen av dom (hungriga) persiska leoparderna som bara får mat varannan dag – idag var det hästkött på menyn som dom minsann fick kämpa för – och framförallt mitt favoritdjur – pallaskatten, en tufsig vildkatt som låg och blängde på oss från sitt hus.

Tips! Vill man vara med och engagera sig i djuren och deras arbete så tar dom tacksamt emot gåvor och donationer. Man kan också bli fodervärd eller fadder åt valfritt djur i parken. Alla bidrag hjälper! Detta inlägget är inte sponsrat utan detta skriver jag för att jag vill hjälpa till och sprida deras arbete. Läs mer om hur du kan hjälpa till här.

Har ni besökt Nordens Ark? Har ni några favoritdjur? Mitt är utan minsta tvekan katten (alla raser egentligen) men lite extra mycket är jag förtjust i pallaskatten som är en asiatisk vildkatt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.