SWEDEN | VANN SPA

I samarbete med Vann Spa fick World by Tina ett erbjudande om att testa ett av VANN´s olika spapaket, valet föll på FREDAGSLYX i vilket ingick övernattning i ett av deras fantastiska rum, obegränsad entré till spaavdelningen och deras 8 olika tempererade pooler, morgonrock och tofflor, välkomstbubbel och 4-rätters middag. Snacka om lyx!

CARPE DIEM
Vi tog bilen från Uddevalla och efter ca en halvtimmes körning var vi framme i Brastad och Vann Spa och Konferens med utsikt över Gullmarsfjorden. Vi checkade in på vårt rum – och till min stora förvåning hade vi blivit tilldelade en av sviterna! Carpe Diem Limited Editionbestående av ett stort vardagsrum, ett sovrum med säng från Carpe Diem – Swedish Luxury, två badrum varav ett med badkar ”with a view” och en stor balkong med soffgrupp och solstolar också den med utsikt över havet. Innan maten passade vi på att hänga i vår stora svit, dricka vin och göra oss redo för middagen.

4-RÄTTERS & SPA
Middagen bestod som sagt av en bubblande välkomstdrink följt av fyra rätter – allt serverat av vår servitör Hampus. Första rätten bestod av en tunt skivad skinka med kålrot, palsternacka och marinerad trattkantarell. Supergott! Rätt två, vi kan kalla den för huvudrätten var stekt torskrygg med potatismos med jordärtskocka och världens godaste sås gjort på champagne och vinäger. Mellan huvudrätten och desserten fick vi en ostbricka med tre olika ostar och krusbärsmarmelad och därefter kom desserten in – en Crème Brulée med inlagda plommon och marängsmulor. Allt var verkligen jättegott, mätta och betydligt tjockare än innan vi ner till den kvällsöppna spaavdelningen för att tillbringa resten av kvällen i djävulens gryta och skogspoolen.

BREAKFAST HEAVEN
Alltså jag kommer inte med ord kunna beskriva den här fantastiska frukostbuffén – men gör ett försök. Tänk er fem olika varianter av ägg, perfekt stekta bacon, ett brett urval av pålägg som i det närmaste påminner om en lyxig tapasbuffé, kallrökt lax, färska kryddor, exotisk frukt, ostar, nygräddade pannkakor, belgiska våfflor, fluffiga wienerbröd och ett suveränt urval av fina teér. Welcome to breakfast heaven!

Jag rekommenderar alla som gillar god mat, vacker natur, koppla av i varma vatten (eller kalla för den delen) och gillar att frossa i lyxig hotellfrukost att unna sig ett besök hit. Ni lär inte bli besvikna – approved by worldbytina.se.

Här kan ni läsa mer om de olika paketen som erbjuds på Vann.

WORLD BY TINA drivs av Tina Wetterskog. Tina är utbildad resekonsult och driver reseportalen worldbytina.se med inspiration till resor och äventyr när och fjärran. Fokusområden: Tåg! Konst! Hållbarhet!

#RESEBLOGG #ARTANDTHECITY #TRAINTROTTER #WORLDBYTINA

One thought on “SWEDEN | VANN SPA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.