FRANCE | ANGLET & BIARRITZ

EUROTRIP 2018: France – Anglet & Biarritz

ANGLET

Äntligen framme i Biarritz, staden jag längtat efter sedan vi började planera resan för några månader sedan (….och sett hundratals grymma surfbilder på instagram från). Staden i sig var dessvärre inte så grym som instagrammarna/bloggarna fått den att framstå – supermegaturistig och bara massa fancy butiker överallt. Jag hade jag sett framför mig ett färgglatt surfställe som typ på Bali med massa vegomat och boho-butiker – så fel man kan ha. Så istället för att lyckas med det omöjliga och hitta en bra campingplats i Biarritz åkte vi tillbaka till den närliggande staden Anglet där vi checkade in på vårt ”hotell” för 100 spänn natten. En av dom bästa husbilsparkeringarna under resan, placerad alldeles ovanför den stranden Corsiares Beach – suverän beach med suveräna vågor! Betydligt bättre än att ligga som packade sillar på Grande Plage inne i Biarritz, eller på lyxbeachen Miramar som inte lockade oss det minsta. Dessutom var det nära in till staden om man så ville, 45 minuters promenad eller 10 minuters lokalbuss för en tia. Vi tog en svettig inlines & skate-tur in en av dagarna…och bussen tillbaka.

BIARRITZ

Båda städerna ligger ganska högt över vattnet, så utsikten är otrolig med den blå Atlanten nedanför, speciellt vid fyren som är ett känt landmärke. Väl värt ett utsikts-stopp! Väl inne i stan besökte vi Biarritz Aqvarium med färgglada firrar, roliga sälar och en vacker blå hummer. Vi gick ut på klipporna med grottor och kikade på den vita statyn av Maria och barnet och hittade ett supermysigt pizza & pastaställe – La pizzeria des Arceaux. Kan verkligen rekommenderas, som jag hade längtat efter spagetti & köttfärssås, eller pasta bolognese som det heter på restaurangspråk.

OSTRONENS ROLLS ROYCE

Är man på jakt efter fantastisk mat kan jag också rekommendera bar- & restaurang-promenaden norr om fyren, i Anglet vid stranden Marinella & Sables d’or. Där åt vi ostron, musslor och entrecote på Indigo och allt var galet gott! Speciellt ostronen som vi sedan fick reda på var ostronens Rolls-Royce – vartendaste ett har ett ”G” skriver med laser på skalet. Kvalitéstämplat a la Gillardeau.

SURFING

Är man i Biarritz eller snarare området runt så är det surfing som gäller. Ingen av oss hade någonsin testat innan, jag skulle dock gått en surfkurs i Costa Rica för ett gäng år sedan men blev olyckligtvis matförgiftad kvällen innan. Här kände vi att vi inte riktigt hade tid då vi ville vidare ner mot Spanien och Portugal – så vi investerade i en bodysurf-bräda för att känna på lite ”light-surfing” – så jäkla svinkul när man väl lyckats komma på en våg! Ett tips är att använda simfötter så man liksom kan snabba sig upp på vågens högsta punkt innan den faller ihop och blir skummig (…svårt att förklara haha). Eftersom man inte paddlar med händerna på en bodysyrf så som man gör med en vanlig surfbräda så får man använda benen istället.

THUNDERSTORM

Sista natten vaknade vi upp av värsta thunderstormen – himlen lystes upp av hundratals blixtar, jag gillar verkligen åska, tycker att det är så mäktigt. Ja förutom när man är utelåst på en balkong i Moldavien på ett nästintill obebott hotell… Väldigt mysigt och tryggt att bo i en bil när det åskar, blixtrar och spöregnar. Som tur var hade regnet avtagit när det var dags att packa ihop och rulla vidare ner mot Spanien. Hit kommer jag tillbaka för stora vågor, vackra solnedgångar och lyxiga ostron!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.