SPAIN | SAN SEBASTIAN

EUROTRIP 2018: Spain – San Sebastian

…eller Donostia som staden heter på spanska ligger vid spanska atlantkusten, i Biscayabukten i regionen Baskien. Det är regionens största stad och befolkas av ca 190 000 personer. Under tidsperioden som ofta benämns som belle epoque blev staden ett populärt tillhåll för dåtidens elit som byggde flera av dom pampiga byggnaderna. Sedan 90-talet har staden satsat på turism och framförallt surfing. Det finns två stränder på var sin sida om city, La Concha som är den största och som också fått utmärkelse som en av världens finaste och den mindre, Zurriola (som ni ser på bilderna nedan) som lämpar sig mer för surfing. Vi hade inte så mycket tid att spendera här då vi ville hinna till Bilbao samma dag, så det blev en snabb titt på staden, lite fotograferande och intog resans bästa lunch.

Här kommer ett tips på en restaurang som vi båda verkligen kan rekommendera MIL CATAS – deras menu del dia was to die for och extremt prisvärd, typ en hundring var för förrätt, huvudrätt och en cola – vi körde ju bil. Just denna dag serverades deras egna variant av en klassisk gazpacho (kall grönsakssoppa), en bonitosoppa (vit tonfisk), suveränt tillagad merloza (kolja) och spanish meatballs. Supermätta vinkade vi hejdå till San Sebastian och fortsatte vi sedan färden mot Bilbao och Guggenheim-museet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.