OSLO | TØYEN OPEN AIR

Jag är så tacksam för att vi även i dessa virustider när konstmuseum hålls stängda ändå kan ta del av fantastisk konst – utomhus! Välkommen till Oslos, ja kanske till och med Norges största arena för väggmålningar. Tøyen Open Air – ett konstreportage genom kameran i den nyhippa stadsdelen Tøyen i Oslo.

The Treasure Hunter by Inti 2012


Aryz 2013

Munch by Steffen Kverneland & Monica Tellnes 2015


The Sky’s The Limit by Fadlabi 2016

Jason 2013

Nelu by Pastel 2016

Water of life by Rustam Qbic 2016 Read more about the street art of Oslo, in English: https://www.visitoslo.com/en/articles/urban-art-in-oslo/

You can also book a street art tour: https://www.oslostreetarttours.no/


MUNCHMUSEET. I denna stadsdel ligger även Munchmuseet som snart kommer att ersättas av det nya pampiga men rätt så oattraktiva byggnaden bredvid Oslo Operan. Det nya Munchmuseet planerar att öppna 2020.

BOTANISK HAGE. När du har sett konsten bör du bege dig till den botaniska trädgården. Här finns exotiska palmer blandat med växter från vikingatiden. Här ligger också det Naturhistoriska Museet som är väl värt ett besök och snart öppnar det nya Klimahuset. Botanisk Hage har stängt just nu pga Covid-19 men kommer inom kort att slå upp sina portar igen och då kan jag bara gissa att parken kommer att vara vackrare än någonsin.

TØYEN TORG. Blir du hungrig rekommenderar jag ett besök på Postkontoret som är en väldigt trevlig restaurang och bar med sällskapsspel och goda pizzor. På kvällstid sker det ofta arrangemang med quiz och stand-up.

…och du måste såklart testa stadsdelens alldeles egna specialité – Tøyen-cola!

TIPS! Gillar du konst kan jag också rekommendera Borås som är Sveriges bästa stad för att få se coola väggmålningar och även profilerat sig som centrum för textilkonst: https://worldbytina.se/2018/02/19/sweden-visit-boras/

One thought on “OSLO | TØYEN OPEN AIR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.