TRONDHEIM | TRANSFORM WORLD FESTIVAL

Se världen men nya ögon. Det är Transform World Festival´s slogan och jag kunde inte beskrivit det bättre själv. Spot on!

Transform är en årlig festival som sker i norska Trondheim i slutet på sommaren. Programmet fylls med performance, dans, konst, teater, viktiga samtal, filmer och musik från hela världen. Just detta år kändes det särskilt viktigt med en världskulturfestival – i en värld som sett två tuffa år med stängda gränser och begränsade möten. Transform Trondheim tar spännande delar från hela världen och placerar dem i Trondheim långt upp i norr – för invånarna och för turismen i Trondheim.
Festivaler kopplar människor samman med likasinnade oavsett nationalitet och kultur, det tycker jag är så coolt – och viktigt. Därför blev jag extra glad när jag fick möjlighet att jobba med denna festivalen och deras kommunikation under ett par månader. Som avslutning på uppdraget hoppade jag på tåget i Oslo och reste dryga sex timmar upp till Trondheim för säga hej till mina distanskollegor och uppleva festivalen – med egna ögon. Det går nästan inte att beskriva hur fint det kändes att vara i en stad som levde upp igen, se folk på stan och delta på vackra och viktiga programpunkter som gripande och känslomässig flamencopoesi och berättande musikstycken om att tillhöra en minoritet i Norge, de norska romernas berättelser.

Ingrid Vogt & Jesús Morente. Transform World Festival 2021.
Ingrid Vogt & Jesús Morente. Transform World Festival 2021.
«Se, min ild i mørket brenner» Romanikulturen i Norge. Transform World Festival 2021
«Se, min ild i mørket brenner» Romanikulturen i Norge. Transform World Festival 2021
«Se, min ild i mørket brenner» Romanikulturen i Norge. Transform World Festival 2021
«Se, min ild i mørket brenner» Romanikulturen i Norge. Transform World Festival 2021

För att citera en av artisterna under festivalveckan ”May this festival go on and on and on for years”.

Håll koll på transform.no och följ i sociala medier för information om happenings och datum inför nästa års upplaga. Hoppas vi ses där!

2 thoughts on “TRONDHEIM | TRANSFORM WORLD FESTIVAL

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.