OSLO WORLD 2021

OSLO WORLD 2021. När inte du kan uppleva världen, ja då finns det andra kreativa sätt att uppleva konst och kultur från andra världsdelar. Framförallt genom musik! Vi snackar livemusik och vi snackar festivalen Oslo World som gick av stapeln i början av november, för 28:e (!!!!) gången i ordningen.


TEMA REBELS. 28 scener, 6 dagar, 65 konserter. Oslo World förvandlade inte bara Oslo till en stadsfestival utan till en världsfestival under första veckan i november. En vecka fullspäckad med konserter och event runt hela Oslo med artister från hela världen! Årets tema var tydligt: REBELS. Fokus låg på att boka musiker och artister som använder musiken för att sprida budskap och aktivism. Så viktigt…och smart!

Av helt förklarliga skäl hann jag inte ens se hälften av vad jag hade önskat, men sjukt nöjd över min prioritering och hoppas på ännu fler musikaliska upplevelser nästa år! Då är förhoppningsvis covid ett minne blott och vi kan trängas framför scener som aldrig förr. Lite så tänker jag. 2021 får bli som en förfest för nästa år. Vi ses i vimlet 2022! Men tills dess, välkomna att uppleva #osloworld2021 – i efterhand.

Dag 1. Flamencojazz med en touch of springande hästar och ”Westworld”. Chicuelo & Marco Mezquida. Thanks for the invitation & wine, Spanska Ambassaden i Norge & Spanias Turistkontor.

Dag 2. Emergency samtal om baby earth. Neon-kaffe. Jakten på tempelträdet och nya klimahuset. Som avslutning på kvällen – party på BLÅ med fempower tunes från Mali och tranatlantiska klubbrythmer från Angola och Portugal. Vilken fest! Tack Ami Yerewolo och Pongo!

Dag 3. Stadsfesten fortsätter. Ljusfestival Fjord Oslo. Munch by night. Beduin Burger på Hærverk, tänk meditativ ormtjusare med en fantastisk röst som förde mina tankar tillbaka till sanddynerna i Sahara och natten då jag fick uppleva den mest fantastiska stjärnhimmel jag någonsin upplevt. Magi!

Dag 4. Frukostfika. Utflykt till Drøbak med beach walk, julehuset och akvariet. Regnbågsfenomen på himlen och konsert på Riksscenen med fantastiska Miss Tati aka Miss Sunshine. Hennes energi och glädje på scen kan bara beskrivas som PURE happiness och för att inte snacka om resten av bandet och dansarna!

Med ett öga och stort intresse för grafisk design vill jag också hylla den grafiska formen lite extra. Snygg programfolder, snygga affischer, väl valda foton som känns samtida och sprider power och energi samt följer en tydlig linje! Snyggt helt enkelt!

Vi ses i Oslo World vimlet 2022, right?!

 

LÄS OCKSÅ…

Transform World Festival Trondheim: https://worldbytina.se/2021/09/20/trondheim-transform-world-festival/

SALT Art & Music Oslo: https://worldbytina.se/2020/01/08/oslo-salt/

Konstbiennalen i Venedig: https://worldbytina.se/2017/10/18/biennale-di-venezia/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

One thought on “OSLO WORLD 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.