MY HAPPY PLACE

Vinter. Vår. Sommar. Höst. Och vinter igen. Ett år har gått.

Sedan mormor lämnade oss. Det går inte en endaste dag utan att jag tänker på henne. Dagen hon fick veta att hon aldrig mer skulle kunna komma hem till sitt hus. Då dog hon. Inte fysiskt. Men hon gav liksom upp. Några veckor senare. Isolerad på sitt nya gruppboende på grund av pandemin tog hon förväg av världen. Samtalet kom dagen innan nyår. Inte som en chock. Jag var förberedd. Men ändå inte.

Även om mormor älskade att resa till sol och värme. Palmer och sangria. Så älskade hon sitt hus i skogen mest av allt. Hennes plats på jorden. Hon älskade tystnaden, fåglarna, sjön och ljumna sommarkvällar i hammocken. Vi pratade ofta om minnen från förr. Om resorna till Spanien med morfar. Om när dom byggde huset på slutet av 60-talet. Och om fester. Alla fester.

Jag har ärvt så mycket från mormor. Inta bara hennes fantastiska garderob med fashion från svunna tider och längtan efter långa sandstränder, svajande palmer och salta medelhavsbad. Jag har också ärvt hennes tänk att leva istället för att spara för framtiden. Lev nu. Inte sen.

Framförallt har jag ärvt hennes kärlek till skogen och huset. Nu är det min tur att förvalta det arvet med allt vad det innebär. Kratta löv. Dricka vin. Fira midsommar. Grilla. Bada i sjön. Plocka svamp. Klippa gräsmattan. Skotta snö. Fira jul. Bjuda in vänner på cocktailpartyn. Ja ni fattar. Livet.

My happy place.

Hemsjö ligger ca två mil utanför Alingsås, mot Göteborg i Västra Götalands län. Drygt halva milen till närmaste butik och nära milen till tågstationen. Lite mitt ute i ingenstans. Nära sjön Ömmern. Det var också här jag växte upp. Ännu längre in i skogen vid en återvändsgränd. Skogen var mitt hem fram tills dess att jag var 16 år. Då byttes skogen mot havet. Närmare bestämt till västkusten och Bohuslän.

4 thoughts on “MY HAPPY PLACE

  1. Så fint skrivet! <3 Din mormors/ditt hus ser så mysigt ut! Känner igen mig i din text eftersom det är precis ett år sedan min mamma gick bort och då jag i samband med det också fått ett hus på landet att sköta om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.