SLOWTRAVEL | OSLO – STHLM

Ett fotoreportage från en 8-timmars bussresa mellan Oslo och Stockholm. Tur och retur. Där vackra vyer är inkluderade i biljettpriset.

SLOWTRAVEL FOR THE WIN
Idag, eller ja, alla dagar – vill jag slå ett slag för ”slowtravel”. Jag bestämde mig för flera år sedan att i den mån det är möjligt alltid välja andra alternativ än flyg. Tåget är alltid min främsta prioritet när det alternativet finns, men buss och båt är bra andra- och tredjehandsalternativ. För mig känns det helt orimligt att krångla med flygplatser när det går tåg eller buss med under 12 timmars restid.

NEJ TILL KORTA FLYGSTRÄCKOR
Oavsett så känns det väldigt bra att välja bort korta flygsträckor. Jag förespråkar INTE flygskam och valen är upp till var och en. Detta är mitt val så att jag med lite bättre samvete kan flyga långresor när det krävs. Turismen behövs i alla delar av världen och många är beroende av flyg. Men inom Skandinavien går det alldeles utmärkt att resa utan flyg oavsett destination – det tar bara lite längre tid och vackra vyer ingår nästan alltid i biljettpriset!

OSLO – STHLM T/R
Resan jag här har gjort ett bildreportage ifrån är tur och retur Oslo – Stockholm, tvärs över Sverige via Årjäng, Grums, Karlstad, Kristinehamn, Karlskoga, Örebro och Västerås. En bussresa på dryga 8 timmar enkel väg – med tid för fotografering, reflektion och vila.


LÄS OCKSÅ…

Fotoreportage Dovrebanen Oslo – Trondheim: https://worldbytina.se/2021/10/11/traintrotter-dovrebanen/

Fotoreportage Bergensbanen Oslo – Bergen: https://worldbytina.se/2018/10/20/traintrotter-bergensbanen/

Krönika ”Resa – en rättighet?”: https://worldbytina.se/2018/10/02/resa-en-rattighet/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

One thought on “SLOWTRAVEL | OSLO – STHLM

  1. Hei Vi møttes på travelmatch 2021 (tå tlf) og du skulle komme med forslagt til togtur i Europa for damer. Oss som aldri dro på interrail…
    Fly til en hovedstad – så tog noen uker og så fly hjem fra en annen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.