LATVIA | POSITIVUS15

LETTLAND: POSITIVUS FESTIVAL 2015

”Keep Calm Shit Happends”

För 3 år sedan hoppade jag och bästis S på en partykryssning till Riga – ytterligare 3 år senare blev vi inbjudna på festival i Lettland av en av killarna vi träffade på båten: 3-dagars festivalen Positivus, lokaliserad typ 100 mil norr om Riga, i det lilla samhället Salacgriva. Vi kom till Riga dagen innan festivalen och körde “one night in Riga” med fantastiskt god öl från ett microbryggeri – hipster deluxe! Övernattade i vår nya tjejpolares lägenhet och dagen efter hoppade vi in i bilen och roadtrippade till festivalen – jag, bästis S och våra två lettiska vänner M & M. Nån timme eller två senare byggde vi upp Camp Swelalaland – Let the festival begin!

Day 1. Go with the Flow. Efter att vi fått upp våra tält och således bildat Swelalaland lärde vi oss lite användbara ord på lettiska, prieka = skål och schvaka (lite osäker på stavningen, men det betyder typ vekling) – och lärde känna våra camp-grannar, Muscle Man & Thunder. Inne på festivalområdet lyckades vi se “Everything Everything” brittisk rock, favoritlåt: Kemosabe // “East India Youth” elektro-rock från England, favoritlåt: Turn away // “Jungle” också dom brittiska – dock alldeles for soft och loung:igt för min smak // ”The Bongo Club” svenskt upcoming band från Borås, riktigt jäkla bra live, bra ös! Favoritlåtar: The hush hush song & I don´t wanna dance with your daughter // “Placebo” behöver ingen närmare beskrivning hoppas jag – kultband – vilken nostalgi – Special K – rysningar – You come on just like special K, Now you’re back with dope demand, I’m on sinking sand, Gravity, No escaping gravity, Gravity.

Day 2. The Jägermaister day. En riktig festivaldag med allt vad det innebör. Framförallt alldeles alldeles alldeles för många jäger från jägertältet. Kräkits på lettisk mark: Check! Trots en fantastisk dagsfylla lyckades vi åtminstone se två band (som vi minns att vi sett) “Charli XCX” grym brud – I don´t wanna go to school I just wanna break the rules – hela spelningen vas om en gigantisk nattklubb – alla dansade! // “Kasabian” grymt bra live, en av festivalens bästa spelningar. Till skillnad från svenska festivaler stänger aldrig festivalområdet på nätterna, ett 10-tal dansgolv och scener var öppna fram tills gryning. Vi tog seden dit vi kom – såklart – och ramlade in i tältet runt 5-ish på morgonen.

Day 3. Keep Calm drink Bosca. Började dagen – efter timmar av väntande på att födelsedagsbarnet Madara skulle duscha – med champagnefrukost a la Bosca. Dagen fortsatte med stekande sol och öl, svensk cider, körsbärsöl – och en hel del grym music. “Public Access TV” amerikanskt band, lyssna på: In the mirror & Hangin Around  //  “Basement Jaxx” lockade till sig en gigantisk crowd, still going strong // “Rival Sons” jävlar så bra! Såg dom sist som förband till Aerosmith – mindes att dom va bra – men dom var ännu bättre än jag kunde komma ihåg – speciellt när dom drog igång Keep on Swinging //  “Robert Plant” den gamla Led Zeppelin räven levererar fortfarande, även om jag tyckte att spelningen var snäppet tråkigare än jag hoppats på – efter 40 minuter gick vi och käkade pizza – festivalhungriga.

Tokbra festival – happy, colorful & funny – eller som Matthew McConaughey skulle sagt: ”Alright, alright, alright” (…med assexig röst a la muscle man).

One thought on “LATVIA | POSITIVUS15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.