SWEDEN | ÖSTERGÖTLAND

ÖSTERGÖTLAND: Busiga apor, glasspaus på kanske Sveriges populäraste glasscafé och utforskande av en gammal slottsruin: 

TROPICARIUM vid Kolmården. Det ligger vid entrén till Kolmården men är fristående från djurparken. Som jag skrivit om innan så har jag svårt för djur i bur. Men när det gäller akvarium så tänker jag lite annorlunda, givetvis hade det varit bättre om alla djur varit fria och glada (och helst inte utrotningshotade), men för forskningens skull och för att lära oss mer om livet under ytan känns det ändå mer ok att ha en bläckfisk i en hyfsat naturlig miljö än en tiger inlåst i en liten bur i en stad (djuren på Nordens Ark och i Rovdjursparken i Orsa stöttar jag däremot). Nyligen var det en pappa som uttalade sig i en stor svensk tidning om att det var ”makabert” att det låg en död häst i isbjörnarnas hägn och att hans son blivit helt förstörd. Nej det är inte makabert, det är fullkomligt naturligt – kan man inte ta det bör man inte besöka en park som jobbar med att låta djuren bo i så naturlig miljö som möjligt. Som min kille sa, “va ska dom mata dom med då – mackor & oboy?”

Därefter vidare till KATRINEHOLM för bad och grillkväll med vänner, lite åk i skateparken och glass på überpoppis stället ”Smultronstället” vid Göta Kanal i SÖDERKÖPING, som för övrigt verkar vara en väldigt mysig stad som jag gärna gör en längre visit i vid tillfälle! Innan vi lämnade Östergötland helt och hållet hittade vi av en slump till STEGEBORGS SLOTTSRUIN – ett spännande ställe där bland annat prinsessor gav sig ut på flykt och Gustav Vasa käkade gäddor och drack vin.

One thought on “SWEDEN | ÖSTERGÖTLAND

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.