OSLO VINTERPARK

OSLO VINTERPARK: Hur många storstäder kan skryta om att man kan ta tunnelbanan till backen? – Nej, Dubai räknas inte.

BACKARNA

Det finns flera olika backar i olika färger. Ni som åker skidor eller snowboard fattar grejen. Jag som enbart stått på ett par skidor fyra gånger i mitt liv kan inte riktigt uttala mig om kvalitén på varken snö eller backe. Men det kändes bra. Sju år sedan jag tog mig ner för en backe sist, och då vill jag minnas att det inte kändes lika bra. Då var jag livrädd. Det var i Hassela utanför Sundsvall, 2009, alltså 10!!! år sedan. Innan dess var det på en skolresan i 9:an, i Granheim utanför Hemsedal och i Ulricehamns fejkbacke, båda troligtvis under samma år.

OUTFITEN

…20 år senare – still going strong a la 90´s fashion. Kläderna jag har på bilderna köptes inför den där skidresan i nionde klass. Använda sammanlagt 4 gånger under 20 år. Som (snart) nybliven Oslobo känns det obligatoriskt att äga vinterkläder. Jag tror bestämt att jag ska investera i en ”ny” outfit. Satsar på second hand boomen som brukar dyka upp i Oslos skolor runt vårkanten. Ett par pjäxor vore bra också. Storlek 34 tack.

UPPLEVELSEN

Ok, snö är inte min grej. Inte kyla heller. Vinterlandskap är vackra, men att befinna mig mitt i dom roar mig inte särskilt. Men jag erkänner, det var kul, ett par timmar och jag kan sträcka mig såpass långt att jag kan öka skidåkandet från en gång vart tionde år till en gång varje år (omg!?!) – det är ändå en rejäl ökning. Och lite av en kompromiss till killen som gillar att åka snowboard med mig som sällskap.

AFTER SKI

Det enda negativa med att ta sig till en backe till och från sitt hem är att upplevelsen med ”skidresa” och framför allt after ski går förlorad. Vi löste det genom att hänga i stugan i Oslo där polare bor, bjuda in lite folk, lyssna på after ski-listor på spotify och dricka bärs. Hemma after ski funkar lika bra. DIY.

PRIS & SÅNT

Parken ligger ca 20 minuter utanför Oslo, med buss och tunnelbana tar det 30-60 minuter beroende på vart i staden du utgår ifrån. Jag betalade 480 nok nok för hyrning av skidor/stavar/hjälm/pjäxor och ytterligare 430 nok för liftkort för en dag. Samt 36 x 2 nok för kollektivtrafik.

2 thoughts on “OSLO VINTERPARK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.