GONE GLAMPING | SENJA

GONE GLAMPING. Rapport från Nordnorges sagoö Senja. Bästa platsen för snöäventyr, glamping och såklart – norrsken!

In English: Gone glamping on the fairytale island of Senja, located far away in northern Norway. The very best spot for watching Miss Aurora come to show!

DESTINATION SILSAND. Silsand är placerat på ön Senja strax nedanför Tromsø, en dryg mil ifrån Finnsnes som är närmaste stad. Efter att ha kikat på vilka transportmedel vi hade att välja på från Oslo föll valet till slut på på att flyga även fast jag egentligen hade föredragit tåget. Anledningen var att vi bara hade en helg att nyttja då tåg plus buss eller båt hade tagit minst ett dygn varje väg. Hade vi haft tiden hade det varit en drömresa att göra landsvägen. Men faktum är att det är sjukt långt till Nord-Norge. Flyget tog oss till Bardufoss på en timme och trettio minuter och utsikten över Norges glaciärer och snötäckta bergstoppar gjorde detta till en av de mer spektakulära flygresorna jag någonsin gjort. Flygresan blev alltså en upplevelse i sig!

AURORA BOREALIS. Varför just Senja? Här är chansen att få se norrsken än av de allra bästa i världen. That’s why! I julklapp överraskade min äkta hälft mig med en resa hit med (dröm)boende på Aurora Borealis Observatory. Tips! Kolla in deras instakonto, ett av de mest inspirerande kontona jag följer. Och boendet var minsann inte vilket boende som helst utan vi ska bo i en aurora hut som de kallar det – eller lyxtält som jag skulle kallat det – min första glamping!

AURORA HUTS. De här små glamping boxarna är det ultimata sättet att uppleva naturen – utan att ens behöva vara ute. Solsken, norrsken, stjärnhimmel och snöstorm – det var vad vi fick uppleva under våra två dygn. De dyker nu upp både här och var på populära norrskens destinationer uppe i norr. En natt i Aurora Borealis Observatory´s aurora huts landar på ca 4000 norska riksdaler. Kanska pricey, men väl värt det! Vi fick ju faktiskt uppleva det magiska norrkenet, två kvällar i rad.

Här kan du se bilder från våra två norrskensnätter: https://worldbytina.se/2020/03/02/aurora-borealis/

One thought on “GONE GLAMPING | SENJA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.