OSLO | DEICHMAN BJØRVIKA

DEICHMAN BJØRVIKA. Oslos nya huvudbibliotek har öppnat sina dörrar – med Jernbanetorget, Operan och Oslofjorden som närmsta grannar. Men det är så mycket mer än ett bibliotek. Välkommen till Oslos nya lekstuga – för alla åldrar och intressen!


In English: The doors has been opened to the brand new library in Oslo. But is it really a library? Imagine this: cinema, music studio, sewing machines, textile printing, 3D construction – and of course an impressive collection of books. A glas of sparkling prosecco with that? No problemas! A library?! More like a playground for all ages. Well played Oslo!

Bibliotekshäng kanske inte låter så sexigt. MEN. Det här är långt ifrån de rätt så mossiga (och ssschhh-tysta) bibliotek jag växt upp med. Tänk dig att få skriva en egen bok, gå på bio, skapa 3D skulpturer, spela in musik i en fullt utrustad ljudstudio eller sy en klänning – på biblioteket – helt gratis, för alla! Det här är inget bibliotek – det här är en hel kulturinstitution!

Extra bonus för den soliga terassen med en av Oslos bästa utsikter över fjorden och Operahuset – inte varje bibliotek som där du kan låna en bok tillsammans med ett glas bubbel. Well played Oslo kommun!

One thought on “OSLO | DEICHMAN BJØRVIKA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.