SØR-NORGE | BOBILSEMESTER

SØR-NORGE. Sommaren 2020 blev inte riktigt som vi tänkt oss. Den grekiska sagoön Santorini byttes ut mot en sommar i bobil för att utforska de södra delarna av Norge, det som kallas Sør-Norge – Sørlandet, Vestlandet och Østlandet. Förra sommaren reste vi runt i de norra delarna från Tromsø ner till Trondheim via bland annat Lofoten. Återigen fick vi uppleva det magiska med att äta färsk nyfångad fisk och vakna upp till nya magiska vyer – varje morgon. Och friheten, friheten att åka vart en vill – när en vill!

SØRLANDET: https://worldbytina.se/2020/08/24/semester-i-norge-sorlandet/

VESTLANDET: https://worldbytina.se/2020/09/17/semester-i-norge-vestlandet/

ØSTLANDET: https://worldbytina.se/2020/09/30/sommar-i-norge-ostlandet/

 


WE CAMP NORWAY. Bilen hyrde vi från We Camp Norge www.wecamp.no i Tønsberg (ca 2 timmar utanför Oslo) som har flera olika bobilar redo att utforska Norges vackra land. Priset landar på ca 10 000 nok i veckan under högsäsong. Ett perfekt val om en vill ha en rullande sommarstuga och vakna upp på en ny vacker plats varje morgon. Det är även ett bra alternativ för skidsemestern!

RUTTEN. Under två veckor reste vi längst med vackra kustvägar från Oslo ner till södra spetsen och sedan vidare upp längst med Nordsjøveien – här snackar vi hög wow-faktor! – via Stavanger upp till Bergen där vi valde att fortsätta färden inåt landet över magiska vinterlandskap – det är ändå något speciellt med sommarsnö – och sen tillbaka till Oslo två veckor senare.

SØRLANDET. Oslo* – Tønsberg* – Tjøme* – Sandefjord* – Kragerø – Kalvøysunds Fästning – Raet Nationalpark – Kristiansand – Lillesand – Søgne – Mandal – Lindesnes – Naglestad – Korshamn – Lyngdal – Farsund – Lista Fyr & Våtmark – Borhaug – Hällristningarna i Penne.

*Oslo – Sandefjord tillhör Østlandet. Kragerø är lite omtvistat vad det egentligen tillhör, men jag, liksom många andra räknar det till Sørlandet.

VESTLANDET. Flekkefjord – Åna-Sira – Sogndalstrand – Egersund  – Nordsjøvegen – Stavanger – Haugesund – Karmøy – Visnes – Kvalsvik Sculpture Park –  Langfossen – Odda – Tyssedal – Eidfjord – Hardangerfjorden – Bruravik – Kjeåsen – Voss – Bergen – Syltøy – Flåm.

ØSTLANDET. Hallingskarvet Nationalpark – Geiteryggen – Geilo – Gaustatoppen – Rjukan – Tinnsjå – Telemark – Hitterdal Stavkyrka – Oslo.

Guider, tips och vackra bilder från och om alla platser vi besökte kommer så småningom, inklusive tips på bra parkeringar och ställplatser att fricampa på. Kanske i samma veva som svenskar åter får komma in i Norge, när covid19-läget är stabilt igen. Vi håller tummarna för att det blir snart.

4 thoughts on “SØR-NORGE | BOBILSEMESTER

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.