NORWAY | BEITOSTØLEN RESORT

[Reportaget innehåller reklamlänkar och är ett samarbete med Beitostølen Resort] 

BEITOSTØLEN RESORT. En somrig augustihelg blev ett gäng resebloggare inbjudna att spendera en sommarweekend i vinterresorten Beitostølen. Jag var en av dom.

Jag och mitt glada resesällskap, fallskärmshopparen Tone

BEITOSTØLEN ÅRET RUNT
Många känner nog främst till den här destinationen som en plats att uppleva på vintern – jag vill definitivt rekommendera en tur hit på sommaren. Det är ett otroligt vackert fjälllandskap med hiking trails bara några minuters promenad från ”city”. City i det här fallet består av ett gäng restauranger, pubar, fjällhotell, stugor, sportshoppar och matbutiker. Beitostølen är beläget på ca 1000 meters höjd och har en fantastisk utsikt över skog och sjöar alldeles intill en av Norges vackraste och populäraste nationalparker – Jotunheimen.

 Bitihorn, 1607 meter över havetMagisk solnedgång över landskapet

UT PÅ TUR ALDRIG SUR
Långtur eller korttur spelar egentligen ingen roll, landskapet är magiskt vackert oavsett. Utsikten! Fjällblommorna! Bergen! Det här är drömmen för en fotointresserad. Kan lova att det tog lång tid att välja bilder till det här reportaget. Så mycket vackert. Vill en gå långtur ligger nationalparken Jotunheimen som jag nämnde ovan bara ett stenkast bort och vill en gå kortare sträckor, vilket vi valde så startar promenaden direkt utanför hotellets entré. Smidigare än så blir det knappast. Här kan en välja att antingen ta skidliften upp och börja vandra därifrån eller utmana sig själv lite och gå uppför backen, vi valde att utmana oss – och sen tog vi Bob-banan ner. Så sjukt roligt. Det var så kul att vi tog liften upp och åkte ner en gång till. Väl uppe på toppen begav vi oss till en annan topp Knausen där vi intåg en välförtjänt lunch i form av matsäck från hotellets frukostbuffé och en kall öl. Lunch with THE View!

SEVÄRDHETER & AKTIVITETER
Alltså det finns hur mycket som helst att hitta på här, nedan har jag samlat några av de aktiviteter vi stötte på under vår helg här.

  • Båttur på sjön Bygdin
  • Cykla Mountainbike
  • Rida på häst
  • Beundra Lyskapellet
  • Aktivitetsparken – skoj för både barn och vuxna, speciellt Bob-banan!
  • Bada, paddla kanot och fiska i fjällsjö
  • Dricka öl på någon av de många pubarna afterski på vintern, after hike på sommaren
  • Åka skidor (vintertid)


Den här sjön tog begreppet ”fisk-spa” till en helt ny nivå…


Vackra Lyskapellet, minsta kyrkan jag någonsin sett. 

BOENDE
I området erbjuds flera olika boendeformer, camping, stugor eller hytter som det heter på norska, lägenheter och hotell. Vi bodde på Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen som var ett väldigt trevligt hotell i 60-tals anda och med en otrolig utsikt över landskapet. Extra bonus för att bartendern kunde fixa till en suverän Bloody Mary – det är ett av mina kriterier för ett bra hotell. En annan bra grej var att man kunde välja till att ta med sig en matlåda (matpakke på norsk) från frukostbuffén och ta med sig ut på dagens aktiviteter. Finns ju inte så många restauranger uppe i fjällen…


Bäst på middagsbuffén? Helt klart hjortsteken!


Utsikten från vårt hotellrum. Just sayin! 

HITTA HIT
Från Oslo Bussterminal går det bussar hela vägen till Beitostølen. Det är en mycket vacker bussresa som tar ca 4 timmar och kostar runt 400 nog enkel väg (aug 2020) med NOR-WAY Bussekspress. Många väljer dock att åka hit med bil då det är enklare att ta sig runt på så vis. Men nöjer du dig med de vandringsleder som går från byn så är bussen en utmärkt och smidigt alternativ. Bussen stannade dessutom precis utanför hotellet.

FLER TIPS
Här kan du läsa mer om Beitostølen som destination med tips på boende, mat, upplevelser och aktiviteter – året om: https://www.beitostolen.com/

Jag vill också passa på att tipsa om mina norska resebloggarkollegor som också skrivit reportage om sin vistelse på Beitostølen. De har också mängder av andra resetips i vårt vackra grannland Norge.

urbantoglandlig.no
desireetravels.com
reisieuropa.no
reisepluss.no

Glatt weekendgäng som trotsar pandemin och äventyrar med sunt förnuft enligt restriktionernas alla regler. Med distans och handsprit. 

4 thoughts on “NORWAY | BEITOSTØLEN RESORT

  1. Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen jobbade dottern några år. Håller alldeles med att det är fint där Har varit där sommar som sen höst med snöväder över när vi körde över Jotunheimen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.