TRAINTROTTER | DOVREBANEN

OSLO – TRONDHEIM T/R. Tidigare i höstas åkte jag längst med en av de vackra tågbanorna i Norge – Dovrebanen. Ett fotoreportage tur och retur med SJ Nord.

Dovrebanen är en drygt 500 kilometer lång järnväg som stod klar i början av 1920-talet och går genom vackra Gudbrandsdalen och över det imponerande Dovrefjell. Resan tar mellan sex och sju timmar men med den magiska utsikten genom fönstret kändes det som hälften av den tiden. Jag hade nästan önskat mig mer tid. Det här landet är så vackert. Så obebott och orört på sina ställen. Världens vackraste ”Live TV”. Jag låter bilderna berätta mer om min upplevelse och hoppas att kunna inspirera fler att ta tåget och se resan som en del av resan. Inte bara transport.

Dovrebanen består av två banor, Eidsvoll – Trondheim är den västra av de två. Tåget kör av SJ Nord och är en av flera tåglinjer som SJ nyligen (2020) tagit över i Norge.

LÄS OCKSÅ…

Min guide till Trondheim: https://worldbytina.se/2021/09/30/norway-trondheim-top-10/

Foton från Bergensbanen: https://worldbytina.se/2018/10/20/traintrotter-bergensbanen/

Nyår i Lillehammer: https://worldbytina.se/2021/03/17/konstvandring-i-norska-os-staden-lillehammer/

________________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

2 thoughts on “TRAINTROTTER | DOVREBANEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.