ART & THE CITY |  SANDEFJORD

Nu har det blivit dags att titta närmare på konsten i den lilla norska kuststaden Sandefjord, känd för valfångst och blomstrande planteringar.

SANDEFJORD
Många svenskar känner nog till Sandefjord som platsen dit färjan från Strömstad ankommer. Här hade den norska valfångsten sitt nav förr i tiden. Vilken besökare blir påminda om genom den stora statyn och fontänen mitt i staden, skapat av konstnären Knut Steen. Sommartid är staden fylld av vackra planteringar, en riktigt blomstrande stad och vintertid är den likt de flesta andra städer i Norge dekorerad med julbelysning. Förutom valfångstmuseet finns också ett av fartygen bevarade som man kan besöka på egen hand eller guidad tur.

ART & THE CITY
Inte bara skulpturer. I detta bildreportage vill jag slå ett extra slag för all cool street art som staden bjussar på. Väl värt att åka hit bara för det. Nedan kommer ett urval, resten får ni uppleva på egen hand, jag kan ju inte avslöja allt.

ART FOR ALL IN THE WORLD
2017 var året som Sandefjord placerade sig på gatukonst-kartan med inbjudna konstnärer från Norden, Sydamerika och Europa. En av de kanske mest kända konstnärerna är Kobra vars verk kan beskådas i många städer runt om i världen. För initiativet tackar vi organisationen Art for All in the World, grundat av Sharon och Peter Claesson.

LÄS OCKSÅ

Här hittar du alla mina ”Art & the city” reportage från runt om I världen. Två personliga favoriter är Florence och Brighton. : https://worldbytina.se/category/art-the-city/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

4 thoughts on “ART & THE CITY |  SANDEFJORD

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.