DENMARK | THY NATIONAL PARK

THY NATIONALPARK
Thy är Danmarks första och största nationalpark. 12 kilometer av slåendes vacker natur vars låga landskap gör att du kan se milslångt från de relativt små kullarna som ändå räknas bland Danmarks högsta ”fjäll”. Här finns vandringslederna i Isbjerg, med sina i danska mått mätt imponerande 56 meter över havet, stränderna som så fyndigt kallas Cold Hawaii vid bland annat Klitmøller, Lodbjerg fyr, en kirkeruin, flertalet bunkrar från kriget, Hanstholm och det lilla samhället Thisted som för tågentusiaster är ett betydande litet samhälle.TA SIG HIT
Enklast att ta sig till Nordjylland där Thy är beläget är att ta färgan från Göteborg till Fredrikshamn alternativt ta färjan från norska Larvik direkt till Hirtshals. Självklart går det också att ta tåget till Köpenhamn och sedan resa upp i landet med tåg och buss.

Nästa gång jag åker till Danmark vill jag surfa i Klitmøller, måla akvarell i Skagen och bo på badhotellet i Løkken.

LÄS OCKSÅ

Här kommer tips på andra otroliga nationalparker jag besökt i världen.

Afrika – Ngorongoro & Masai Mara: https://worldbytina.se/2015/12/01/mother-africa/

Turkiet – Kappadokien: https://worldbytina.se/2019/05/08/turkey-wonders-of-cappadocia/

Norrland: https://worldbytina.se/2019/09/06/the-north-trip-norrland/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

One thought on “DENMARK | THY NATIONAL PARK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.