DENMARK | VIGSØ BATTERY

VIGSØ OF NORDJYLLAND: En kall vårvinterdag i februari besökte jag vackra Vigsø och dess dramatiska landskap på danska Nordjylland med de vackraste stränderna och övergivna bunkrar från kriget. 

Nordjylland, en värld fyll av krigets efterlämningar. Såväl i Thy Nationalpark som längst med hela kusten finns spår av andra världskriget kriget i form av kvarlämnade bunkrar. Några står kvar på land, andra har rasat ned i vattnet av tidens gång. Att bygga bunkrar på sanddyner är väl kanske inte helt hållbart.

Mitt besök skedde strax innan skymning och det kändes på riktigt som att befinna sig i en skräckfilm. Bunkrar ger rysningar, ordet krig ger rysningar. Läskigt och otäckt, men ändå väldigt väldigt spännande. Tänker att det ändå är fint att dom får vara kvar där, som en påminnelse av det som en gång skedde, med en förhoppning om att vi aldrig kommer att hamna där igen. Även om det ibland inte känns så långt borta…

Danmark är så otroligt vackert, naturen är dramatisk i sig självt – och med hjälp av historiens spår blir det ännu mer dramatiskt. Inte helt otippat så har detta varit inspelningsplats för flera kända filmer och jag kan tänka mig att det är en populär plats för fotografer.

Nedan följer några bilder från bunkrarna på Hanstholm, Thy Nationalpark och en magiska solnedgång vid surf-beachen Klitmøller.

LÄS OCKSÅ

Thy Nationalpark: https://worldbytina.se/2022/01/07/denmark-thy-nationalpark/

Gothenburg down under: https://worldbytina.se/2017/05/02/gothenburg-down-under/

Tures borg i Tureborg:  https://worldbytina.se/2017/05/13/uddevalla-tureborg/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.