THE WORLD OF JELLYFISH

MANETERNAS VÄRLD. Uschliga slembollar och graciösa varelser på en och samma gång. Häng med till Akvariet i Berlin för att ta en närmare titt det märkliga djuret som har egenskapen att både fascinera och ge rysningar.

Jag har alltid varit rädd för maneter, det hänger säkert i från barndomen då en ständigt fick höra ”Akta dig för dom röda!”. Ja jag är delvis uppväxt vid havet. Det var liksom lika bra att akta sig för alla. Dessutom, oavsett färg så var de ju läskiga att simma in i.

Nu mer har rädslan mer förvandlats till en fascination, de är ju så vackra och samtidigt märkliga djur. Badar fortfarande inte om det är för många slemvarelser i vattnet och definitivt inte om slemvarelserna är röda. Jag har upplevt min beskärda del av brännisarna. Som till exempel den gången när jag nattbadade och en smet in under baddräkten när jag dök i. Jag slapp sjukhuset men hade frossa och hög feber i två dygn.

Bilderna i detta visuella reportage kommer från Berlin Aquarium som har en imponerande samling av dessa varelser i speciella akvarium utan kanter och hörn så maneterna kan röra sig fritt utan att skadas eller fastna. Det som är unikt med akvariet i Berlin är att de har en samling på mellan 20-30 olika typer av maneter. Welcome to the world of jellyfish!LÄS OCKSÅ…

Mina upplevelser under ytan: https://worldbytina.se/2020/02/28/red-sea-chasing-coral/

Klimahuset I Bremerhaven: https://worldbytina.se/2020/11/23/germany-tourism-bremerhaven/

Havets Hus i Lysekil: https://worldbytina.se/2018/03/05/lysekil-havets-hus/

Universeum i Göteborg: https://worldbytina.se/2019/07/22/gothenburg-universeum/

____________________________________________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg! Konst! Hållbarhet! Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#RESEBLOGG #ARTANDTHECITY #TRAINTROTTER #WORLDBYTINA

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared link.

One thought on “THE WORLD OF JELLYFISH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.