SOMMERRO HOUSE OSLO

SOMMERRO HOUSE. Oslo har en ny 5-stjärnig stjärna på hotellhimlen – by the one and only, Petter Stordalen. Nedan följer ett  minireportage i text och bild om Oslos lyxigaste hotell.
 

Sommerro-huset är inte ett hotell. Det är ett koncept. Konceptet Sommerro säljs in som en mötesplats snarare än ett hotell. Här finns simhall, spa, takpool, 3 restauranger (och några samarbeten) , ett café och cocktailbar. Huset var tidigare platsen för Oslos elbolag, Oslo Lysverker och allt är renoverat till sitt ursprung, 1930-tals anda. Vi snackar alltså art deco i världsklass. 

Om dom lyckats? Oh ja! Det är som att man plötsligt befinner sig i en annan tid, interiören, musiken, känslan. Det enda som saknas är dom knälånga figursydda klänningarna med fransar, små fashionabla hattar och långa cigarettmunstycken. Nästa gång går jag all in. 

Den obligatoriska fördrinken på takbaren Izakaya

Upplevelsen? Det perfekta resmålet för lyx utan att för den sakens skull kosta en hel förmögenhet. Även om en natt visserligen kostar lika mycket som en billig charter. Men allt är ju relativt. En destination för sig som gillar genomtänkta hotell med det lilla extra. Man bor inte här om man vill uppleva Oslo, du kommer nämligen inte vilja lämna hotellet. Du kommer vilja dricka fancy drinkar på takbaren Izakaya, smaka på en thaiexplosion på Ahaan och äta en flera timmar lång frukost i Ekspediskjonshallen..om du kommer upp ur sängen vill säga för dom har valt löjligt sköna madrasser i sängarna. 

Frukost i Ekspedisjonshallens ”orangeri”
Frukostarnas frukost!
Middag på Ahaan – så gott!

Innan du lämnar Sommerro, ta ett dopp i den otroligt vackra bassängen och köp med ett bakverk to-go från caféet i entréen. Visst sa jag att det här hotellkonceptet har allt? Ps. Du får till och med ta med dig hunden, ja eller katten för den delen. Jag lämnade dock katterna hemma och tog med mig mannen, eller det var snarare han som tog med sig mig efter att ha fått min bucketlist på ”saker vi måste göra i Oslo innan vi flyttar tillbaka till Sverige”. 

Lyx a la 30-tal på Sommerro – check på den! 

Vill du läsa mer om Oslos och Petter Stordalens stjärna (x 5) så hittar du all info här: https://www.sommerrohouse.com/

LÄS OCKSÅ

Mina bästa hotelltips i Köpenhamn: https://worldbytina.se/2023/11/04/where-to-stay-copenhagen/

3 favorithotell i Oslo: https://worldbytina.se/2020/12/10/staycation-oslo/

Tina testar hotell i Helsingfors: https://worldbytina.se/2022/11/20/where-to-stay-helsinki/

____________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg, konst och hållbar turism. Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#reseblogg #artandthecity #traintrotter #worldbytina #hållbarturism

All photos in the article are photographed by me Tina Wetterskog and may not be published without permission. Does not apply to shared links.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.