M/S COLOR MAGIC

KOMBINERA KRYSS MED KONST: M/S Color Magic – en flytande konstsamling!

[Resan gjordes i samarbete med Tyska Turistbyrån]

FRÅN NORGE TILL TYSKLAND
Valet att åka på en jobbresa till Tyskland under rådande pandemi är kanske inte ett val alla skulle tagit. Men heller inget jag ångrar. Snarare tvärtom. Det var intressant att se hur andra länder och verksamheter hanterar situationen och dess prioriteringar och restriktioner. Nog om det. Jag tackade ja till att skriva reportage och fotografera fyra olika städer i Tyskland med tåg. Då tåg inte var möjligt genom Danmark blev beslutet istället att ta färjan från Oslo till Kiel och därifrån påbörja min tågresa.

ALTERNATIV TILL NATTÅG
Tåg är ett bra alternativ till flyg och att komplettera med färja är ett alternativ för en flygfri resa. I nuläget är det inte helt okomplicerat att åka från Norge till Tyskland med tåg hela vägen, då kan färja vara ett smidigt alternativ. Du åker över natten, är framme i Kiel morgonen därpå och kan därifrån fortsätta med tåg till valfri destination.

M/S COLOR MAGIC
Jag har åkt många färjor i mitt liv, till Danmark och över Östersjön till Finland, Estland och Lettland och testat många olika bolag bland annat Stena Line, Viking Line, Finnlines, Tallink Silja Line och DFDS. Detta var min första resa med Color Line.

Nöjessemester! När du kommer ombord på båten känns det nästan som att komma in i en stor lyxig galleria med högt i tak, snygg dekor och ljussättning – och såklart, den irländska baren som alltid är välfylld av entusiastiska kryssningsresenärer.

Spa och bad. Den här båten har både spa och bassäng. Jag valde dock att göra mitt eget spa med en flarra bubbel och ansiktsmask från taxfreebutiken. Coronasafe!

Middag med stil. Det finns flera restauranger att välja på, jag skulle rekommendera den vackra a la carte-restaurangen längst bak i båten  med ett gigantiskt fönster som vätter ut mot havet. Lite som att befinna sig i en svunnen tid med linnedukar och välklädda servitörer till skenet av överdimensionerade kristallkronor.

Pianobar. Efter middagen kan en med fördel bege sig till pianobaren på övre däck med en amerikansk touch där drinkarna är i toppklass. Jag blev extra glad när jag såg att de hade Pisco Sour, en personlig favorit som för tankarna till Sydamerika och Peru som är dess ursprung.

Övrigt. Vid soliga dagar är utomhusbaren på soldäck öppen för förfriskningar och vacker utsikt.  Varje kväll erbjuds underhållning på stora scenen som det sig bör på kryssningar. Dans, sång och show!

KONSTSAMLINGEN
Vem kunde anat att detta fartyg innehöll en sådan fin konstskatt av den moderna sorten. Närmare bestämt runt 3500(!) verk. Jag gick runt på båten med kameran i högsta hugg för att hitta personliga favoriter. Här visar jag upp några av dem. Tyvärr var det väldigt lite information om såväl verken som konstnärerna och de hade de tagit bort konstkatalogen de tidigare haft med just sådan information. Troligtvis pga bristande intresse. Väldigt synd – bring it back och paketera konstweekends med guidade konstvandringar och vernissager ombord – jag skulle mer än gärna styra upp sådana event.

Lyckligtvis lyckades de leta upp ett gammalt exemplar av katalogen de tidigare haft som jag fick lov att bläddra lite i för att leta upp några av de verk jag ville veta mer om. En eloge till receptionen som hjälpte mig med det.

Untitled, Livio de Marchi 1943

Life size divers, 1993


Kaviar, Emanuelle Villard 1970


Swan, Alex Flemming


Unce upon a time, Jeanette & Peter Land 1958/1966


Jellyfish, Lincoln Seligman 1959

De två verken nedan lyckades jag inte hitta någon information om. Vet du något? Kontakta mig gärna.


RESA UNDER PANDEMI
Att åka färja i pandemi var inte heller ett helt enkelt beslut att ta. Min strategi var att undvika människor i den mån det gick och att bära munskydd trots att det inte var en del av rekommendationerna ombord. Folk trodde säkert att jag var sjuk och gick omvägar för att inte gå nära mig – tack och bock. Håll avstånd! Lite ironiskt ändå att det är den med munskydd en inte behöver akta sig för i första hand…

Läs gärna mina city guider över de tyska städer jag besökte under denna resa.

Lübeck: https://worldbytina.se/2020/10/21/germany-tourism-lubeck/

Celle: https://worldbytina.se/2020/11/02/germany-tourism-celle/

Bremen: https://worldbytina.se/2020/11/16/germany-tourism-bremen/

Bremerhaven: https://worldbytina.se/2020/11/23/germany-tourism-bremerhaven/

____________________________________________________________________

WORLDBYTINA.SE drivs av mig, Tina Wetterskog. Utbildad resekonsult som inspirerar till resor och äventyr när & fjärran. Fokusområden: Tåg! Konst! Hållbarhet! Följ mig gärna på facebook och på instagram.

#RESEBLOGG #ARTANDTHECITY #TRAINTROTTER #WORLDBYTINA

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.