TRAINTROTTER | SOUTH ENGLAND & WALES

Funderat på att tågluffa i England? Gör´t! Järnvägarna är bra utbyggda, i tid (enligt min erfarenhet) och är det någonstans tåget inte går så finns bussar som komplement. I somras bodde jag i Exeter och på helgerna passade jag på att göra både kortare och längre utflykter med tåget till både beach (bland annat Torquay, Paignton & Dawlish Warren) och stad (Cardiff & Exmouth). Tidigare har jag även åkt tåg till Chesterfield från London och flertalet resor från någon av Londons flygplatser till Brighton, dock smidigast från Gatwick (ca 30 min).

In English: Ever thought about doing a train trip in South England? Just do it! The railways are very good, the trains mostly in time (at least what I can tell). I was staying in Exeter, South England this summer and on weekends I did both shorter trips to the beach (Torquay, Paignton & Dawlish Warren and a city vacation to Cardiff & Exmouth. I would love to spend some more time here – exploring UK by train! 

The red circles marks the places I´ve visited by train

Från Exeter var det också väldigt smidigt att ta sig till Cardiff i Wales, ca 2,20 min med tåget som dessutom var hyfsat prisvärt. Oftast billigast att köpa direkt från tågoperatören (gwr.com) istället för att gå via en sida som text trainline.com även om det är smidigt att köpa allt från samma ställe. Men jämför alltid, det kan skilja sig åt både ena och andra hållet! Och ska du åka mycket kanske ett Interrail-kort kan löna sig.

Brighton: https://worldbytina.se/2019/05/04/brighton-pub-crawl-2/

Exeter: https://worldbytina.se/2019/10/15/exeter-pub-guide/

Jurassic Coast: https://worldbytina.se/2019/06/26/england-jurassic-coast/

Beaches south England: https://worldbytina.se/2019/08/23/dreamy-beaches-south-england/

Cardiff & around: https://worldbytina.se/2019/08/24/wales-down-south/

Chesterfield: https://worldbytina.se/2012/06/12/england-chesterfield/

London: https://worldbytina.se/2019/10/14/this-is-london/

Jag skulle gärna spenderat en längre period i Storbritannien med tåget som transportmedel, det är både enkelt och väldigt vackert!

Kanske är du också intresserad av att läsa om en av Norges, ja – en av världens vackraste järnvägar: http://worldbytina.se/2018/10/20/traintrotter-bergensbanen/ 

Du kan också besöka min norska kollega på reisepluss.no som åkt ett lyxtåg från 1930-talet genom England, London – Edinburgh.

5 thoughts on “TRAINTROTTER | SOUTH ENGLAND & WALES

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.